Archive for the Events Category

Alex Badiu – Cum sa alegi si sa folosesti o licenta Open Source

Posted by on November 21, 2015  |  No Comments

badiuDesi ne-a avertizat ca nu este un avocat si prezinta doar experienta proprie, prezentarea lui Alex Badiu de la LOAD  “Cum sa alegi si sa folosesti o licenta Open Source“ a fost primita cu un val de intrebari de catre cei prezenti. Toti au apreciat documentarea lui Alex, dar si pasiunea si sinceritatea cu care isi impartaseste experienta celor interesati.

Alexandru Badiu a descoperit lumea open source in 1998, odata cu distributia de Linux Slackware, si nu s-a mai uitat inapoi. Este membru fondator al Asociatiei Drupal Romania si absolvent al Facultatii de Matematica si Informatica din Bucuresti, unde a si predat cativa ani. In prezent este Development Lead la Corbis.

Aici este prezentarea lui Alexandru: http://alexandrubadiu.ro/presentation-oss/

Folositi tasta “space” ca sa schimbati slide-urile :)

Filed Under: Events, Stiri/ Noutati

Robert Bindar – “Modern WebApps: ServiceWorkers”

Posted by on November 20, 2015  |  No Comments

ROBERT BÎNDAR, Contributor Tehnic, membru al comunitatii Mozilla a sustinul la LOAD 2015 prezentarea “Modern WebApps: ServiceWorkers” .

robert bindar
Robert este un contributor tehnic al comunitatii Mozilla. Contributiile sale au avut ca target imbunatatirea sistemului de operare Firefox OS, in special prin dezvoltarea unui sistem de notificari aliniat cu standardele web WHATWG si W3C. Prezentarea sa va avea ca main topic ServiceWorkers si PushAPI, concepte recent introduse in majoritatea browserelor de pe piata.

robert bindar bunaPrezentarea lui Robert este disponibila aici:

https://docs.google.com/presentation/d/1wrhdIsfxbAMrrETSxaNsu3429WkAhet8d8YEtEnPQTI/edit?pli=1#slide=id.gd8cf9df33_0_469

Filed Under: Events, Stiri/ Noutati

Microsoft si Open Source in Azure

Posted by on November 20, 2015  |  No Comments

In cadrul LOAD 2015, unul dintre subiectele de interes, a fost, ca de fiecare data, “conlucrarea” dintre open source si platforma Azure Microsoft. Subiectul a fost intens  dezbatut de catre participanti si sustinut de Adrian Ionescu.

Adrian Ionescu IMG_1947_edited (Custom)Adrian Ionescu  este  Azure Business Development la  Microsoft. Absolvent al Academiei de Studii Economice in anul 2004, Adrian are peste 8 ani de experienta in antreprenoriat in IT si 4 ani de experienta in Microsoft Romania. In momentul de fata ocupa rolul de Microsoft Azure business development manager. cu focus deosebit pe zona de Open Source.

Prezentarea lui Adrian, “Microsoft si Open Source in Azure” este disponibila mai jos:

2015-11 Linux Open Alternative Days

Filed Under: Events, Stiri/ Noutati

LOAD 2015 (a zecea ediție) în Noiembrie la TechHub București

Posted by on October 30, 2015  |  No Comments

ITChannel Romania (http://www.itchannel.ro) organizează anul acesta ediția cu numărul 10 a LOAD (Linux Open Alternative Day).

Evenimentul urmează a avea loc în data de 19 noiembrie 2015, la TechHub Bucharest.

logo_LOADEdiția 2015, care are ca motto “LOAD 10.0 – Future is here”, își propune să realizeze o analiză a tendințelor actuale în piața IT, precum cloud computing, SaaS (Software as a Service), securitate etc.

De asemenea, ediția de acest an include un interesant workshop “Cum sa alegi si sa folosesti o licenta Open Source” susținut de un membru reprezentativ al comunității Drupal, Alex Badiu – Development Lead la Corbis.

Înregistrarea se realizează la adresa http://itchannel.ro/load/?page_id=8 .

Detalii suplimentare pe http://www.load.ro sau pe mail la silviu@itchannel.ro.

Informații legate de locația TechHub Sunt disponibile la adresa http://itchannel.ro/load/?page_id=240.

Tags:

Filed Under: Events, Stiri/ Noutati

Adrian Ionescu, despre Microsoft si Open Source in Azure

Posted by on October 30, 2015  |  No Comments

Adrian Ionescu IMG_1947_edited (Custom)Va prezentam unul dintre vorbitorii de la editia de anul acesta: Adrian Ionescu  Azure Business Development.

Absolvent al Academiei de Studii Economice in anul 2004, Adrian are peste 8 ani de experienta in antreprenoriat in IT si 4 ani de experienta in Microsoft Romania. In momentul de fata ocupa rolul de Microsoft Azure business development manager. cu focus deosebit pe zona de Open Source.

 

Prezentarea lui Adrian este: “Microsoft si Open Source in Azure”.

 

Filed Under: Events, Stiri/ Noutati

Moodle Moot Romania 2013 – intalnirea utilizatorilor platformei de e-learning Moodle

Posted by on August 19, 2013  |  No Comments

Moodle

Moodle Romania organizeaza Moodle Moot Romania 2013, conferinta internationala unde se intalnesc utilizatorii platformei de e-learning Moodle. Aceasta se desfasoara in perioada 19-24 august si are drept gazda Universitatea Transilvania din Brasov.

Moodle Moot România 2013 este un eveniment anual având ca principal obiectiv schimbul de experinte între utilizatorii platformei de e-learning Moodle. Învățarea în societatea cunoașterii devine continuă atât pentru cel care predă cât și pentru cel care asimilează informația. Prin acest eveniment dorim să promovăm tehnologiile societăţii informaționale, proiectele de cercetare, utilizarea soluțiilor de e-Learning și management educaţional modern.

Editia de anul acesta se desfasoara in jurul unor ateliere de lucru și exemple de bună practică tehnică, didactică și pedagogică. Evenimentul acopera domenii precum:

  • e-Learning, e-Pedagogy, e-Training, e-Skills
  • Moodle în învăţământul preuniversitar – proiecte şi exemple
  • Moodle în învăţământul universitar – proiecte şi exemple
  • Moodle instrument de training

Tematica este variata:

  • Concepte, e-learning, standarde
  • Administrare, implementare, dezvoltare Moodle
  • Managementul cursurilor
  • Resurse, activități, evaluare
  • Pedagogie, didactică

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati site-ul evenimentuluihttp://www.moodle.ro/moot2013/

Fundatia Linux lanseaza un program de conformitate open source

Posted by on August 13, 2010  |  2 Comments

LinuxOrganizatia non-profit Linux Foundation a lansat un nou program gratuit de asistenta–Open Compliance Program – care merita examinat de organizatiile care folosesc open source in propriile produse si ar putea fi ingrijorate de chestiuni legate de proprietatea intelectuala.

Conform informatiilor transmise de fundatie, componentele cheie ale Open Compliance Program includ programe de training si instrumente software pentru monitorizarea folosirii open source software.

In plus, programul includes si un workgroup al comunitatii, un director de companii ce folosesc open source software, si un nou standard Software Package Data Exchange ce ajuta la crearea unei liste de componente software ce suporta o aplicatie.