Fundatia Linux lanseaza un program de conformitate open source

August 13, 2010

LinuxOrganizatia non-profit Linux Foundation a lansat un nou program gratuit de asistenta–Open Compliance Program – care merita examinat de organizatiile care folosesc open source in propriile produse si ar putea fi ingrijorate de chestiuni legate de proprietatea intelectuala.

Conform informatiilor transmise de fundatie, componentele cheie ale Open Compliance Program includ programe de training si instrumente software pentru monitorizarea folosirii open source software.

In plus, programul includes si un workgroup al comunitatii, un director de companii ce folosesc open source software, si un nou standard Software Package Data Exchange ce ajuta la crearea unei liste de componente software ce suporta o aplicatie.

Remarcand ca dezvoltarea de software implica programe multiple, majoritatea open source, intr-un singur pachet, mai ales in cazul dispozitivelor mobile, directorul executiv al The Linux Foundation, Jim Zemlin a spus: “aveti un lant de aprovizionare complicat, de unde puteti primi cod sursa din locuri diferite, fie ca este un comerciant de chipset-uri, un producatori de casti pentru telefoanele mobile sau un producator de software. Administrarea licentelor open source este complicata.”

Putem adauga ca majoritatea companiilor nu au cunostintele necesare referitoare la licentele software acceptate cu open source, Zemlin a mai spus ca gama larga de unelte si servicii ce alcatuiesc Open Compliance Program ajuta companiile sa devina eficiente.

Pentru mai multe detalii accesati: http://topnews.net.nz

Stire furnizată de ITChannel.ro, partenelor LOAD 2010

Comentarii (2)

 

  1. Brown Hair says:

    Great article . Will definitely apply it to my website

Lasa un Raspuns